Παρουσίαση βιβλίου του Καθηγητή κ. Μιχάλη Δαμανάκη με τίτλο «Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες: Απ’ όσα θυμούμαι για τους Έλληνες της Διασποράς»

Εκτύπωση E-mail

Παρουσίαση βιβλίου του Καθηγητή κ. Μιχάλη Δαμανάκη με τίτλο «Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες: Απ’ όσα θυμούμαι για τους Έλληνες της Διασποράς»

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (ΕΔΙΑΜΜΕ) οργανώνουν την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στις 19.00 στο Σπίτι του Πολιτισμού  (Εμμ. Βερνάρδου 12) εκδήλωση  παρουσίασης του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή κ. Μιχάλη Δαμανάκη με τίτλο «Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες: Απ’ όσα θυμούμαι για τους Έλληνες της Διασποράς».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κκ. Νικόλαος Παπαδογιαννάκης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, και Θησέας Τσιάτσικας, πρ. Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων. Επίσης, οι κκ. Διονυσία Κοντογιάννη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, και Θεοδοσία Μιχελακάκη, μέλος ΕΔΙΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης θα μιλήσουν για την ελληνική διασπορά και τις σχετικές δράσεις του ΕΔΙΑΜΜΕ.

Την εκδήλωσή θα συντονίσει η Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθύντρια του ΕΔΙΑΜΜΕ, Καθηγήτρια κ. Ασπασία Χατζηδάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κκ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αναστάσιος Τάμης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Διευθυντής του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ελληνικών Ερευνών, καθώς και η κ. Αναστασία Κρυσταλλίδου, πρώην Διευθύντρια  του Σχολείου SAHETI  του Γιοχάνεσμπουργκ.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων Ελλήνων της Ουκρανίας.

 

Πρόσκληση

 

 

AFISA Kyklopes low