Καθηγητής κ. Χρ. Λιονής: πρώτη θέση κατάταξης στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων/ερευνητών των σχετικών με τη γενική ιατρική (general practice) του ΑD Scientific Index για το 2022

Εκτύπωση E-mail

Στην πρώτη θέση κατάταξης στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων/ερευνητών των σχετικών με τη γενική ιατρική (general practice) του ΑD Scientific Index για το 2022 βρέθηκε το δημοσιευμένο έργο του καθηγητή Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Λιονή*.

Συγχαρητήρια Ανακοίνωση για τον Καθηγητή Χρήστο Λιονή από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συγχαρητήρια επιστολή του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή κ. Γ. Κοχιαδάκη για τον καθηγητή της Σχολής κ. Χ. Λιονή

Ο καθηγητής, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει:
«Αγαπητοί φίλοι, όπως γνωρίζετε δεν επικοινωνώ συχνά μαζί σας. Αφήνω τα μηνύματα που προβάλλουν τις επιτεύξεις, τη δημιουργία και τις προσωπικές χαρές στη νεότητα, αυτή που χρωματίζει αληθινά τη ζωή μας.
Σήμερα όμως είναι μία ξεχωριστή είδηση για μένα, μαζί της ολοκληρώνει τον απολογισμό μιας ζωής. Μία ζωή που ξεκίνησε από μια πανέμορφη πόλη, με μία μοναδική πνευματικότητα και από ένα κοινωνικό περιβάλλον που το φώτιζε μία εξαιρετική διαπολιτισμική ομάδα, που μου δίδαξε ανθρωπιά και ενσυναίσθηση. Μέσα σε αυτή την πανέμορφη κοινότητα, που βίωνε έντονα τις ανισότητες της εποχής, στοίχισα τα όνειρα για την Ιατρική, την έρευνα και το πανεπιστήμιο, όνειρα που έμοιαζαν απατηλά στο περιβάλλον της περιόδου εκείνης.
Σήμερα, στην αναγγελία της είδησης αυτής, που κατατάσσει το δημοσιευμένο έργο με το όνομά μου στην πρώτη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των επιστημόνων/ερευνητών των σχετικών με τη γενική ιατρική (general practice), σκέφτομαι όλους εκείνους που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να καταφέρω αυτό το σημαντικό για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ελλάδα επίτευγμα: τους γονείς μου, τη σύζυγο και συντρόφισσα της ζωής μου, την αδελφή μου και όλη την οικογένειά μου, τους δασκάλους, συναδέλφους, συνεργάτες μου, μεγαλύτερους και μικρότερους, παλιούς και νέους, όλοι συνέβαλαν σε αυτό που παρουσιάζεται παρακάτω και που μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο https://www.adscientificindex.com/?con=&tit=&q=General+Practice , όλοι με ενέπνευσαν και με δίδαξαν.
Θα ήθελα τη χαρά αυτή να την αφιερώσω σε όλους αυτούς, αλλά και στους νέους που περιμένουν αποτελέσματα των εξετάσεών τους, καθώς και σε αυτούς που θα ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, για να τους μεταφέρω ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο. Χρειάζεται όμως όραμα, πίστη και προσπάθεια».* Ο κος Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής, είναι Διευθυντής της συνεργαζόμενης με το ΚΕΜΕ-ΠΚ Μονάδας Αγωγής Υγείας της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 13:58