Βραδιά Ερευνητή στο Ρέθυμνο, με συμμετοχή του Science in the City | 26-30.09.2022

Εκτύπωση E-mail

Ηdownload.jpg Βραδιά Ερευνητή είναι μια πανευρωπαϊκή δράση που διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του μήνα Σεπτέμβρη. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, η εκδήλωση δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Φέτος, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) διοργάνωσε τη βραδιά ερευνητή, στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλασματος και Λέιζερ, στα Τρια Μοναστήρια στο Ρέθυμνο. Το Εργαστήριο Διδακτικής Φυσικών Επιστημών (ΕΔΘΕ)*, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας “Science in the City” υποστήριξε τη βραδιά ερευνητή.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης της βραδιάς ερευνητή, τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη 2022 πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση έγινε στο χώρο του Science in the City. Ο χώρος ήταν ανοικτός στο ευρύ κοινό και έγιναν διάφορα πειράματα Χημείας, Φυσικής, Τεχνολογίας, Ρομποτικής, με χρήση νέων τεχνολογίων, όπως γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Αμέσως μετά, ακολούθησε η δεύτερη εκδήλωση, στο Σπίτι του Πολιτισμού, που πραγρατοποιήθηκαν ομιλίες από τους Διευθυντές των εργαστηρίων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του Εργαστηρίου Διδακτικής Φυσικών Επιστημών, που μίλησε ο Διευθυντής κ.Σταύρου Δημήτρης.

Η κυρίως εκδήλωση της βραδιάς ερευνητή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ στα Τρία Μοναστήρια. Το ΕΔΘΕ, με τη συμμετοχή του Science in the City, διοργάνωσε επιδείξεις πειραμάτων για όλες τις ηλικίες. Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν αναπάντεχα μεγάλος και υπολογίζεται να ξεπέρασε τους πεντακόσιους (500). Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν STEM δραστηριότητες, όπως παιχνίδι σε υπολογιστή και tablet που είχαν στόχο την ευαισθητοποίηση στην έννοια της Κλιματικής Αλλαγής αλλά και την παρουσίαση του πλανητικού μας συστήματος μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.

Μπορείτε να βρείτε το Δελτίο Τύπου με φωτογραφίες από την εκδήλωση στον σύνδεσμο: http://news.uoc.gr/news/2022/10-10/deltioTypou_bradiaEreuniti_2022.pdf

 

* Το Εργαστήριο Διδακτικής Φυσικών Επιστημών (ΕΔΘΕ) είναι ενταγμένο στο ΚΕΜΕ-ΠΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 09:24