ΥΠΠΟΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Ή ΚΑΙ ΑΙΓΙΔΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ/ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εκτύπωση E-mail
(0 ψήφοι)

Προθεσμία Υποβολής: 15η Μαρτίου 2021

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς  πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων (http://drasis.culture.gr).

Δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ έχουν όλοι οι φορείς έως και τις 05/03/2021.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε Μουσεία και Συλλογές Νεότερου Πολιτισμού, συνολικού ύψους 750.000 ευρώ απευθύνεται σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς για υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή και παροχής αιγίδας σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2021. Η πρόσκληση δεν απευθύνεται σε εποπτευόμενους και τακτικώς επιχορηγούμενους από το ΥΠΠΟΑ φορείς και σε πινακοθήκες έργων τέχνης και μουσεία σύγχρονου πολιτισμού.

Οι προτεραιότητες του ΥΠΠΟΑ με την παρούσα πρόσκληση είναι:

- Η ανάδειξη και προβολή της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του σχεδιασμού και υλοποίησης μουσειακών δράσεων (όπως περιοδικές εκθέσεις, workshops, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια, εκδόσεις, συνέργειες με τοπικούς αλλά και ευρύτερου βεληνεκούς φορείς) εντός και εκτός του χώρου των Μουσείων.

- Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των συλλογών των Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού μέσω της δημιουργίας ερμηνευτικών εργαλείων-μέσων, ψηφιακής καταγραφής συλλογών, δημιουργίας ή/και ανανέωσης ιστοσελίδων.

Οι θεματικές ενότητες των δράσεων καθορίζονται ως εξής:

*    Μουσειακές Δράσεις για την ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

*   Μουσειακές Δράσεις με επίκεντρο τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί στον εθνικό ή/και στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. (Πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς http://ayla.culture.gr).

*   Ψηφιακές δράσεις και εκπαιδευτικό υλικό για δραστηριότητες εξ αποστάσεως, προσαρμοσμένο στις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, σχετικές με τις παραπάνω.

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα ενισχυθούν:

- Μέχρι 10 δράσεις θα επιχορηγηθούν μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ.

- Μέχρι 15 δράσεις θα επιχορηγηθούν μέχρι το ποσό των 20.000  ευρώ.

- Μέχρι 20 δράσεις θα επιχορηγηθούν μέχρι το ποσό των 10.000 ευρώ.

Ανάλογα με τα διαθέσιμα υπόλοιπα του προϋπολογισμού της πρόσκλησης και την αξιολόγηση της Επιτροπής μπορεί να ενισχυθούν και άλλες δράσεις με μικρότερα ποσά.

Επισημαίνεται ότι δεν θα γίνουν δεκτές πανομοιότυπες προτάσεις με αυτές του 2020.

Πρόσκληση για Μουσεία Νεότερου Πολιτισμού

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τις προσκλήσεις, τους όρους και τις προϋποθέσεις, στον κόμβο του ΥΠΠΟΑ http://drasis.culture.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 14:38