Εκδήλωση «Εγκεφάλου λειτουργείν και δυσλειτουργείν /Brain modus operandi» | 22.03.2023, 18.00–21.00 | Συνδιοργάνωση: ΚΕΜΕ-ΠΚ

Εκτύπωση E-mail

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Εγκεφάλου λειτουργείν και δυσλειτουργείν / Brain modus operandi» την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνονται παγκοσμίως και ετησίως για την Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες, το Εργαστήριο Νευροψυχολογίας του Τμ. Ψυχολογίας και το ΚΕΜΕ-ΠΚ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βασίλης Ράος, καθηγητής Φυσιολογίας, Ιατρική σχολή πανεπιστήμιο Κρήτης και γενικός γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και η Στέλλα Γιακουμάκη, καθηγήτρια Κλινικής Νευροψυχολογίας τμήμα Ψυχολογίας πανεπιστήμιο Κρήτης και διευθύντρια του ΚΕΜΕ – ΠΚ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες που κάλυψαν ένα μεγάλο φάσμα θεματολογίας σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί ή δυσλειτουργεί αυτό το σύνθετο όργανο του νευρικού συστήματος, ο εγκέφαλος. Συζητήθηκαν τόσο οι εκφάνσεις της αντίληψης των αντικειμένων που προσλαμβάνουμε, όσο και με ποιον τρόπο λειτουργεί ο εγκέφαλος στα ερεθίσματα του εξωτερικού κόσμου. 

Ομιλίες:

– Από τη δραστηριότητα των νευρώνων στην αντίληψη και τη δράση, Εμμανουήλ Φρουδαράκης, επίκουρος καθηγητής Φυσιολογίας – Νευροφυσιολογίας, Ιατρική σχολή πανεπιστήμιο Κρήτης και ερευνητής, ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΜΒΒ), Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ).

– Τα μυστικά του εθισμένου εγκεφάλου, Γεώργιος Παναγής, καθηγητής Βιοψυχολογίας, πανεπιστήμιο Κρήτης.

– Πλαστικότητα του εγκεφάλου: Ποιός είναι ο ρόλος της ηλικίας; Κυριακή Σιδηροπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευροφυσιολογίας, τμήμα Βιολογίας πανεπιστήμιο Κρήτης.

– Πως να μην ξεχάσετε, Δέσποινα Αντύπα, ακαδημαϊκή υπότροφος, εργαστήριο Νευροψυχολογίας, τμήμα Ψυχολογίας πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση στο σχετικό άρθρο της εφημαρίδας Ρεθεμνιώτικα Νέα:

https://rethnea.gr/genetikoi-perivallontikoi-paragontes-epireazoyn-ti-leitoyrgia-egkefaloy/ (Πηγή: https://rethnea.gr/, 24/03/2023)

Brain_Modus_Operandi.png

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 10:43