ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Κ. Επίσκεψη κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Print Email

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, εκπρόσωποι 15 κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος “International Academic Partnership Program”, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται με τη συνεργασία του “Institute of International Education” (www.iie.org).

Προηγήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, μια σύντομη οδική περιήγηση της αποστολής των Αμερικανικών Πανεπιστημίων στην Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου, καθώς και μια σύντομη ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης. H αντιπροσωπεία περιλάμβανε καθηγητές και στελέχη από τα Πανεπιστήμια Johns Hopkins University, Joliet Junior College, Lehigh University, Rutgers University, Stockton University, Tufts University, University of California at Berkeley, University of Cincinnati, University of Illinois at Urbana-Champaign, University of South Alabama, Ohio Northern University, University of Southern California - Viterbi School of Engineering, Wayne State University, Yale University. Στην αποστολή συμμετείχε και η Co-President του “Institute of International Education”, κα A. Sarah Ilchman.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, η αντιπροσωπία συναντήθηκε στο κτήριο της Πρυτανείας, στην Πανεπιστημιούπολη του Ηρακλείου, με την Πρυτανική Αρχή και 35 καθηγητές του Ιδρύματος, από όλες τις Σχολές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα συνεργασιών που είχαν εκδηλώσει τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Υπήρξε αμοιβαίο ενδιαφέρον για κοινές εκπαιδευτικές δράσεις και ερευνητικές συνεργασίες, όπως την από κοινού διοργάνωση Θερινών Σχολείων (Summer Schools), ανταλλαγές μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών, υποψηφίων διδακτόρων καθώς και καθηγητών από κοινά ερευνητικά προγράμματα. Επίσης, διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας προγραμμάτων, που θα προσφέρουν σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Αμερικανικών Πανεπιστημίων, την δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των ιδρυμάτων για την απόκτηση νέων ακαδημαϊκών και επιστημονικών εμπειριών. [...]

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για άμεση συνεργασία του Κέντρου Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης (KEME) με τo Πανεπιστήμιo της Καλιφόρνιας στο Berkeley και το Πανεπιστήμιο Lehigh και προγραμματίστηκαν περαιτέρω επαφές. [...]

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου εδώ.

ZDS_3560.jpg